Радев: Легитимни избори, за да започне демонтажът на порочния управленския модел

 

„Само легитимен парламент може да излъчи устойчиво, добре работещо правителство и да се започне с демонтажа на порочния управленски модел“. Това заяви президентът Румен Радев, предаде  БГНЕС.

На „Дондуков“ 2 държавният глава провежда поредната обществена консултация за предстоящите през тази година парламентарни избори, а разговорите този път са с представители на Обществения съвет (ОС) към Централната избирателна комисия. Консултациите са с цел намиране на най-рационалния начин за провеждане на предизборна кампания и парламентарни избори, които да гарантират правото на вот и здравето на всички в тази сложна епидемична обстановка.

„За нас е изключително важно, в резултат на тези консултации, да има мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес, високо доверие в здравните мерки, така че да имаме една нормална избирателна активност, в резултат на която да имаме легитимен парламент“, отбеляза Румен Радев.

Той призова от Обществения съвет на ЦИК да отправят своите предложения, позовавайки на своя опит и наблюденията си от проведените избори в чужди държави.

„Важно е да имаме прозрачност, надеждност и високо доверие в процеса одит и сертифициране на машините. Бихме желали да чуем и вашите препоръки как бихме постигнали тази цел“, призова представителите на Обществения съвет Радев.

About Мариета Димитрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Захари Беличенов става съсед на Жан-Клод Ван Дам в „Пирин голф“

  Един от най-успелите бизнесмени в гр. Разлог Захари Беличенов, който в момента е един ...

Дългите рокли са пример за елегантност и удобство едновременно

Дълги ежедневни рокли Дългите ежедневни рокли са чудесни за лятото, защото са леки, удобни и ...