infoz - infoz.bg - picture | 2019 - Стара Загора, новини

Общините у нас изразиха готовност изборите да се проведат на 28 март

infoz – infoz.bg – picture | 2019 – Стара Загора, новини

Всички общини на територията на страната са в готовност парламентарните избори да се проведат на 28 март. В това увери Даниел Панов, кмет на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в Република България, по време на срещата му с президента Румен Радев.

,,Още от 7 декември, когато чухме, че датата ще бъде 28 март, имаме добра комуникация помежду ни. Имаме готовност и организация, с която можем да започнем подготовката за провеждането на парламентарните избори. Кметовете на общините са органите на изпълнителната власт, които имат правомощия да организират и технически да обезпечават изборния процес. Имаме подготвителен процес. Разполагаме и с анализ, от който сме извадили добрите пракитики от провеждането на избори от други страни, които ще ги внедрим тук, веднага щом бъде обявена датата“, обясни Димитър Панов и подчерта, че общинските администрации имат солиден опит и техническа експертиза.

Даниел Панов е категоричен, че общините ще се справят с организацията на изборния процес 

Мнението на всеки един кмет е, че трябва да запазим здравето на хората, поради което сме провели разговори с министъра на здравеопазването относно изготвянето на здравния протокол. Обсъждали сме много детайли по него, като ръкавици, маски, разстоянието, дезинфектантите, добави той.

,,От 26 януяри, ако издадете президентския указ, имаме готовност още на 5 февруари с всички кметове на общини да образуваме изборните секции на територията на съответната община. Нещата, които сме начертали като план, са доста обсъждани, така че сме сигурни, че ще се справим. Разбира се, има още редица въпроси на местно ниво, които ще решим и ще изпълним, но ние имаме тази готовност“, увери държавния глава Даниел Пано

About Мариета Димитрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Захари Беличенов става съсед на Жан-Клод Ван Дам в „Пирин голф“

  Един от най-успелите бизнесмени в гр. Разлог Захари Беличенов, който в момента е един ...

Дългите рокли са пример за елегантност и удобство едновременно

Дълги ежедневни рокли Дългите ежедневни рокли са чудесни за лятото, защото са леки, удобни и ...