Хората с усет към интериора избират кухни от масив

Интериорният дизайн за някои е професия, а за други – призвание и хоби, които упражняват в свободното си време. Идеалният вариант би бил, разбира се, съчетанието между двете. Познавате ли интериорен дизайнер, който стремглаво да се впуска с всяко ново начинание с хъс и увереност, че би предоставил най-добрата услуга? Добрата новина е, че вие сами бихте могли да влезете в тази роля. Така ще съумеете да изградите една наистина прекрасна кухня например. А за още по-голямо изящество, ви съветваме да се ориентирате към кухни от масив.

 

Защо именно кухни от масив?

 

Кухните, изработени от висококачествена иглолистна дървесина например, се славят с безпрецедентни здравина и устойчивост. Забравете за разкривените шкафове, поддалите чекмеджета и обелване на фолиото – никой от тези проблеми няма да изпитате на практика, ако се доверите на кухни от масив. Здравината им ще ви даде спокойствие, че кухнята ви ще ви служи дълго и без поводи за притеснение от ваша страна. Според зависи от вида на дървото, бихте могли да се насочите както към тъмни, така и към светли варианти. На пазара пък изобилства от материали, предназначени за боядисване на дървени повърхности – така лесно бихте могли да придадете изцяло нов вид на използваното дърво.

 

Не се страхувайте да експериментирате – придавайте различни форми и цветове на дървения масив, който сте решили да използвате за своята кухня. Никак не сте длъжни да разчитате на необработения вариант на дървото – бихте могли да нанесете различни видове лак и други покрития, за да смените цвета му или да придадете определена завършваща текстура.

 

Гореспоменатите кухни от масив са подходящи и за монтирането на вградени уреди – те са достатъчно устойчиви, за да служат за добра основа на всеки уред, който бихте пожелали да монтирате вътре в самата кухня. В цветово отношение естествената дървесина би си пасвала идеално с модерния дизайн на електрическите уреди. По този начин се създава една чудесна симбиоза между класическо и модерно, между автентично и естетическо. Едва ли би се намерил човек, който да не се впечатли от такава кухня. Сигурни сме, че и вие, като домакини, с удоволствие бихте искали да оставите добро впечатление у гостите си – демонстрирайте завидни вкус и поглед върху нещата, проектирайки и изграждайки една наистина красива и функционална кухня, която ще се превърне в перлата в короната за вашия дом.

 

Интерирният дизайн със сигурност следва да бъде едно вълнуващо и прекрасно преживяване. Съвсем добро начало би било изграждането на кухни от масив.

About Мариета Димитрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Захари Беличенов става съсед на Жан-Клод Ван Дам в „Пирин голф“

  Един от най-успелите бизнесмени в гр. Разлог Захари Беличенов, който в момента е един ...

Затопляне в сряда

Посрещаме ясен и слънчев ден. Въпреки студената сутрин, около обяд и в ранния следобед температурите ...