Планират 22 712 875 лева за бюджета на община Разлог

На провелото се обществено обсъждане на проектобюджета на община Разлог за 2020 година, стана ясно, че той е в размер на  е 22 712 875 лева. 13 471 818 лева от тях за делегирани от държавата дейности. Подчертано бе, че през изминалата година, община Разлог е с добри показатели за финансова устойчивост и ефективност.

„Като акцент в бюджет 2020 са инвестиции в опазването на околната среда и газификация на сгради – мерки, които са важни за намаляване на фините прахови частици. Освен инфраструктурата, и другите важни неща – детски градини, социален патронаж, училища и здравеопазване, тази година залагаме и на четири обекта, които да бъдат газифицирани. Това е домът за стари хора „Св. Димитър“- град Разлог, сградата на сдружение „Шанс“, училището СУ „Братя Каназиреви“ – на газифициране на басейна, както и газифициране на сушилната инсталация в МБАЛ Разлог“, коментира кметът Красимир Герчев.

Той, заедно с председателя на Общинския съвет – д-р Мария Копанарова, заместник-кмета  Иван Гюров и други представители на общинската администрация отговаряха на въпроси на гражданите, участващи в общественото обсъждане на бюджет 2020.

About Росинка Проданова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Традиционният зимен празник „Белица – Семково“ ще се проведе на 8 февруари 2020 година

За пета поредна година зимният празник „Белица – Семково“ се организира под патронажа на кмета ...