Доброволното формирование на община Белица – национален победител за 2019 година

Доброволното формирование на община Белица с ръководител Лазар Лардев стана национален победител за 2019 година. Това съобщиха от общинската администрация.

Доброволното формирование участва в организираният през 2019 година конкурс по повод Международния ден на доброволеца – 5-ти декември. Той бе в три категории:

„Награда на публиката 2019”;

„Доброволно формирование на 2019”;

„Личност на 2019”.

Беличани са първи в категория „Доброволно формирование на 2019”. Класирането е извършено по точкова система, която включва гласа на всеки член от комисията, брой произшествия през 2019 година на съответното формирование и брой получени гласове на facebook страницата на НАДРБ, отчетени към 12.00 часа на 17.01.2020 година.

Честито на победителите!

Връчването на наградите ще стане на церемонията „Пожарникар на годината” на 7 февруари 2020 година  от 11.00 часа в Националния дворец на културата в столицата.

В доброволните формирования участват граждани, които не са служители на МВР или военнослужещи от Министерството на отбраната и които доброволно участват в дейности, свързани със защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

Снимка: Община Белица

About Росинка Проданова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

6 политически сили влизат в битката за кметския стол в Белица

Шест  политически сили ще си оспорват кметския стол в Белица на предстоящите местни избори през ...