Месеци преди местните избори: Предизборна агитация и грозни заплахи в Разлог

През Възраждането 11 май се утвърждава като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. По този повод в Разлог, всяка година  се провежда среща на учители пенсионери, именно на тази дата. Тази година обаче, събитието от  празнично  се превърна в повод за предизборна агитация и грозни заплахи към възмутените.

Росица Тумбева е  учител по биология в СУ “ Братя Каназиреви“- Разлог и шеф на синдиката на КНСБ в Разлог, тя е и съветник от Коалиция 2020 в ОбС-Разлог втори мандат. Тумбева раздава на събралите се учители-пенсионери торбички с подаръци, а на тях ясно се вижда лого и надпис на местната политическа Коалиция „Разлог 2020“.

Красимира Мишкова  е учител, работи в София, но е от Разлог, а майка и все още живее там. Майката на Красимира е на 80-години и ползва храна от патронажа в града. Заплашена е, обаче че ще бъде лишена от нея, защото Мишкова публично, в социалните мрежи се възмутила от действията на Тумбева.

Красимира пише коментар във Фейсбук, в който споделя, че е възмутена от това, което Тумбева прави по време на едно празнично събитие. Скоро след това, тя получава заплаха по телефона, от скрит номер, а жената в слушалката и заявява, че ако не изтрие поста си, майка й ще бъде лишена от храната на Социалния патронаж. Скритата зад анонимността „заплашваща“, вероятно смята, че скривайки номера си, няма да бъде разкрита и ще си реши проблемите, което е далеч от истината. Правоохранителните органи отдавна се „справят“ с подобни ситуации и разкриват авторите на подобни заплахи.

Недоволството  на Красимира споделят още много хора от Разлог, които надяваме се, че няма също да бъдат заплашени, защото гражданското общество има право на мнение, на позиция и на това, да търси отговорност.

„Работата на Учителя е да образова нашите деца , не да влиза в политически буламачи. „, пише Димитър Марков. Така смятат и останалите хора, които искрено са омерзени от това, че Тумбева няколко месеца преди местните избори, започва кампания, нерегламентирано и на празник. “ Когато използваш хората, които са възпитавали и изграждали личности и им подхвърляш найлонови торби, в най- светлия за тях празник, с цел да събираш преференции на предстоящия местен вот, не е излагация- това е ДЕГРАДАЦИЯ!!! Жалко, че един учител може да падне толкова ниско!“ , пише Кристина Пенкова. 

Хората в Разлог са по-възмутени обаче от дързостта, с която някой си позволява, да заплашва, че ще лиши една 80-годишна жена от храна, само защото дъщеря и е изразила мнение.

В града отдавна подобни действия не са изненада за никой, особено когато наближават местни избори, надяваме се обаче, че този път ще се засрамят и ще спрат опитите за репресии върху гражданите.

Ние, като медия сме готови да помогнем и дадем гласност на всяка подобна мерзост и да търсим сметка за нея. По време на местните избори пък ще бъдем в Разлог и ще следим всичко, което местни дерибеи  ще се опитат да направят и тогава, защото убедени сме, че глупостта граници няма.

 

About Мариета Димитрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Захари Беличенов става съсед на Жан-Клод Ван Дам в „Пирин голф“

  Един от най-успелите бизнесмени в гр. Разлог Захари Беличенов, който в момента е един ...

Дългите рокли са пример за елегантност и удобство едновременно

Дълги ежедневни рокли Дългите ежедневни рокли са чудесни за лятото, защото са леки, удобни и ...